Rengasratsiat alkavat tällä viikolla.

Rengasratsiat alkavat tällä viikolla, tervetuloa turvallisille rengaskaupoille, tai vaan tarkistuttamaan renkaiden kunto ja ilmanpaineet.

Vaikka kuvassa on ripaus huumoria, asia on vakava. Asia koskee tällä kertaa auton renkaita eli tassuja, niin kuin joissain piireissä vertauskuvallisesti sanotaan. Vääränlaiset renkaat, eli keliin tai ajoneuvoon sopimattomat renkaat aiheuttavat Suomessa vuosittain kymmenkunta kuolonkolaria. Myös huonokuntoiset renkaat tai väärät rengaspaineet aiheuttavat yli 20 kuolonkolaria vuodessa. Milloin olet viimeksi tarkistanut renkaasi urasyvyydet tai rengaspaineet?
Jos asia mietityttää, kannattaa ajaa huomenna (maanantaina) aamupäivällä Nordenskiöldinkadulle. Ratsaamme renkaita ja annamme neuvontaa klo 10 alkaen Nordenskiöldinkatu 18:n kohdalla. Ratsaamassa mukana ovat Autorengasliitto ja Liikenneturva.
Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6mm, mutta turvasuositus sadekeleillä on vähintään 4 mm. Syvyyden voi mitata helposti asettamalla kahden euron kolikon uraan: Mikäli ura peittää kolikon hopeanvärisen ulkoreunan, on urasyvyys yli 4 mm. Rengaspaineet ovat yleensä renkaiden merkkikohtaiset, mutta nyrkkisääntö on tämä: Renkaat eivät saa olla vajaapaineiset. Lörpöillä renkailla ajaminen on vaarallista ja niillä ajaminen haukkaa myös loven kukkaroosi, sillä polttoaineen kulutus kasvaa. Nyt kannattaa siis tarkistaa tai tarkistuttaa renkaat!

Lisää tietoa renkaiden turvallisuudesta voit katsoa esimerkiksi nettisivuilta autorengasliitto.fi.